Нови локални мерки срещу пандемията от коронавирус. От днес маските стават

...
Нови локални мерки срещу пандемията от коронавирус. От днес маските стават
Коментари Харесай

Мерките срещу вируса отново се затягат. Маските стават задължителни и на открито във Враца

 Нови местни ограничения против пандемията от ковид. От през днешния ден маските стават наложителни и навън във Враца. Причината е, че в града има внезапен скок на новите инфектирани, оповестиха от " Нова ". 

Според заповедта, маските би трябвало да се носят там, където има скупчване на доста хора на едно място - като пазарите, да вземем за пример.

Вчера от Щаба предложиха възможни решения за разхлабване или стягане на ограниченията да се вземат на районно равнище, според от обстановката.

" Мерките са наложени със заповед на шефа на РЗИ. След рекомендация на министъра на опазването на здравето да бъдат подхванати местни ограничения, в община Враца предложихме избрани ограничения. Те влизат в действие от през днешния ден и ще важат 14 дни – до 18 март в това число ", изясни зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева.

Според нея обстановката в региона е извънредно сериозна. Враца се намира в алена зона и се намира в първата тройка на общините с висок % диагностицирани.

" 493 на 100 000 е цифрата за община Враца на база последните 14 дни. Това постанова въвеждането на спомагателни противоепидемични ограничения. Такива са носенето на маска навън, когато човек посещава публични места като пазари, борси, изложби. Спират се свижданията в общинските лечебни заведения. Разрешава се отсъствието на децата от подготвителните за учебно заведение групи в детските градини. Това се случва за повторно, тъй като следим заболеваемост и при децата, педагозите ", сподели още Долапчиева.

Сред инфектираните деца е и бебе на 8 месеца, чието семейство е болно. Заместник-кметът акцентира наклонност за понижаване на възрастта при инфектираните в региона, което общинската администрация дефинира като обезпокоително.

В Бургас вече анулираха плановия прием в лечебните заведения. Здравните управляващи посъветваха сходни стъпки да създадат и в Кюстендил, Плевен, София и Враца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР